کلینیک پزشکی دانشگاه هامبورگ با مشارکت دیگر دانشکده ها و انجمن های پزشکی آلمان ، سمیناری تخصصی – آموزشی با موضوع بررسی استراتژی امکان پذیر درمانی و تاثیرات فرهنگی بر ازدیاد و پیشگیری بیماریها برگزار نمود.

در این سمینار تخصصی که به صورت یک دورهء آموزشی فشرده 3 روز به طول انجامید حدود 8 تن از برجسته ترین اساتید دانشکده های پزشکی آلمان تجربیات و نظریات خود را پیرامون بیماریهای عفونی با تمرکز بر بیماریهای هپاتیتی برای پزشکان شرکت کننده تشریح نمودند.


 پروفسور الکساندر کرمه از دانشکده علوم پزشکی دانشگاه بیلفد

 پروفسور یورگن روکستروه از کلینیک پزشکی دانشگاه بن

پروفسور یورگ پِتِرزن از کلینیک پزشکی هامبورگ

پروفسور هانز یورگن اشتِلبرینک  از مرکز بیماریهای عفونی هامبورگ

 پروفسور جان ون لونسن از کلینیک پزشکی و مرکز آمبولانس هامبورگ  

دکتر آلبرش اشتوهر از انستیتوی فرا رشته ای پزشکی هامبورگ

 دکتر اولاف دِگِن از  دانشکده علوم پزشکی دانشگاه هامبورگ

آیت الله سید عباس حسینی قائم مقامی مدیر مرکز اسلامی هامبورگ
از جمله سخنرانان و مدیران برگزار کنندهء جلسات این سمینار بودند.  

آیت الله قائم مقامی مدیر مرکز اسلامی هامبورگ نیز به عنوان میهمان ویژهء این سمینار ، پیرامون « پیشگیری و درمان در اسلام » به سخنرانی پرداخت.

در این سخنرانی که مورد توجه و استقبال شرکت کنندگان قرار گرفت ، مدیر مرکز اسلامی هامبورگ با اشاره به ارتباط و نزدیکی علم پزشکی با دین و مذهب گفت :  

 دانش پزشکی ، در عین استقلالی که از « دین و مذهب » دارد امّا از میان علوم و دانش های مختلف تجربی ، بیشترین ارتباط و نزدیکی و نیز بیشترین شباهت را با دین و مذهب دارد .

نخست اینکه موضوع هر دوی آنها ( دین و پزشکی ) « انسان » است . هم « دین » از انسان سخن می گوید و تکامل روحی و معنوی او را هدف خود قرار داده است و هم پزشکی « انسان » را موضوع اصلی خویش قرار داده و هدف آن تأمین سلامت انسان می باشد .

نکتهء دیگری که ارتباط و نزدیکی « پزشکی » و آموزه های دینی را به بالاترین حدّ ممکن می رساند این است که گر چه در پزشکی « جسم انسان » تأمین سلامت آن هدف اصلی است ولی « دین » « روح انسان » و تربیت و تکامل معنوی او را مورد توجه قرار می دهد . امّا « جسم و روح » انسان را هرگز نمی توان از یکدیگر جدا نمود . از نظر اسلام تکامل روحی و معنوی انسان در ارتباط مستقیم با سلامت و توانایی جسمانی او قرار دارد و هرگز نمی توان با غفلت از سلامتی جسم و بدن به امور روحی و معنوی پرداخت .

وی در ادامه با اشاره به آموزه های اسلامی به تبیین و تشریح ارتباط دانش پزشکی با دین و مذهب و ضرورت پرداختن به سلامت جسمانی از جهات مختلف پرداخت.

در پایان نیز قائم مقامی به پرسشهای شرکت کنندگان پاسخ داد.

لازم به یاد آوری است کمیتهء برگزار کنندهء این سمینار طی نامه ای رسماً تقدیر و تشکر خود را از این سخنرانی اعلام داشت و در عین حال خواستار همکاری و همفکری کلینیک پزشکی دانشگاه هامبورگ و مرکز اسلامی هامبورگ شد.

 


Universitätsklinikum Hamburg- Eppendorfبرای اطلاع بیشتر به اینجا مراجعه کنید:

متن سخنرانی آية الله سيد عباس حسينی قائم مقامی

منبع :http://fa.izhamburg.de/news/archiv/2008/71