«خبرگان» حلقه واسط مردم و رهبری است

 

 

 


آیة الله سید عباس حسینی قائم مقامی که برای ثبت‌نام در انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان به ستاد انتخابات کشور آمده بود، گفت: جایگاه مجلس خبرگان بر اساس آنچه در قانون آمده حلقه واسط بین مردم و رهبری است.

 

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آیت‌الله سید عباس قائم‌مقامی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: اینکه مجلس خبرگان دو وظیفه دارد. یک وظیفه تاریخی و مقطعی دارد که باید رهبر را انتخاب کند و یک وظیفه تداومی هم دارد که بر اساس آن اعتماد و مقبولیت عمومی را به بدنه جامعه نسبت به رهبری انتقال می‌دهد که این کارکرد بسیار مهم است.

 

وی افزود: یک مجلس خبرگان کارآمد همانطور که حضرت امام خمینی (ره) فرمودند می‌تواند به تقویت رهبری بیانجامد همچنین می‌تواند مقبولیت نسبت به مقام رهبری را ارتقاء دهد.

 

قائم‌مقامی همچنین درباره ضرورت حضور جوانان در مجلس خبرگان رهبری، خاطرنشان کرد: بزرگوارانی که در مجلس خبرگان سالمند هستند جزء سرمایه‌های جامعه ما محسوب می‌شوند و نباید اینگونه باشد که با عنوان کردن جوان‌گرایی خودمان را از این سرمایه‌ها محروم کنیم. با این وجود نباید مانع حضور جوانان در مجلس خبرگان شد چون اعضای خبرگان فعلی وقتی مسئولیت‌های مهم را بر عهده داشته‌اند جوان بودند.

 

وی درباره امکان حضور بانوان در مجلس خبرگان رهبری هم گفت: تلقی من از قانون این است که حضور بانوان در مجلس خبرگان منعی ندارد.

/////////////////

عضو هیات رییسه اتحادیه اروپایی علمای شیعه: قطعا نوعی نظارت، لازمه وظیفه تداومی و استمراری خبرگان است
عضو هیات موسس و هیات رییسه اتحادیه اروپایی علمای شیعه گفت: قطعا نوعی نظارت، لازمه وظیفه تداومی و استمراری خبرگان است. البته یک نظارت جزیی قطعا در حوزه رهبری پذیرفته شده نیست.
به گزارش خبرنگار شفقنا،  سید عباس قائم مقامی که برای ثبت نام در انتخابات مجلس خبرگان رهبری در محل ستاد انتخابات کشور حضور یافته بود در پاسخ به خبرنگاران با مشخص خواندن جایگاه خبرگان مطابق قانون و تلقی از خبرگان اظهار کرد: خبرگان به عنوان حلقه واسط بین مردم و رهبری عمل می کنند. مجلس خبرگان رهبری دو وظیفه کلی دارد که یکی وظیفه مقطعی و تاریخی است و دیگری وظیفه تداومی و استمراری است. خبرگان بر اساس این وظیفه استمراری، اعتماد و مقبولیت عمومی را نسبت به رهبری به بدنه جامعه انتقال می دهد که این کارکرد بسیار مهمی است.
او معتقد است: یک خبرگان کارآمد علاوه بر آنکه طبق گفته حضرت امام (ره) نتیجه عمل وی می تواند به تقویت رهبری بیانجامد، می تواند مقبولیت و تلقی عمومی نسبت به نهاد رهبری را نیز ارتقاء بخشد. با توجه به نقشی که رهبری و نهاد رهبری در جامعه دارد، این مهم ترین کارکردی است که خبرگان می تواند داشته باشد. هرچه خبرگان کارآمدتر باشد در تحکیم و تثبیت این هدف موثرتر است.
رییس سابق مرکز اسلامی هامبورگ در مورد انتقاد وارد شده به میانگین بالای سن خبرگان گفت: بزرگوارانی که سالمندان ما هستند سرمایه های جامعه ما به شمار می روند و نباید تحت عنوان جوانگرایی خود را از این سرمایه ها محروم کنیم. در عین حال آن هم نباید مانع حضور جوانان شود. چنان که همین بزرگواران فعلی در زمان تصدی مسئولیت های مهم در همین رده سنی جوانان بودند.
او با تاکید بر اینکه تلقی بنده از قانون این است که هیچ منعی برای حضور بانوان در انتخابات خبرگان نیست، گفت: با توجه به اینکه در خبرگان، ملاک گرایی وجود دارد این شرایط در هر کسی می تواند وجود داشته باشد. اگر فردی هم نقدی از جهت فقهی داشته باشد بر فرض پذیرفته شدن، در ارتباط با خبرگان این اشکال وارد نیست.
رییس سابق مجلس شیعیان آلمان درباره بحث نظارت خبرگان بر رهبری اظهار کرد: واژه ها را باید تعریف کرد و تعریف شده به کار برد. قطعا نوعی نظارت، لازمه وظیفه تداومی و استمراری خبرگان است، اما قطعا این نظارت از سنخ نظارتی که در دستگاه های دیگر وجود دارد نیست، بلکه نظارتی کلی است که روشی برای احراز تداوم صفات رهبری به شمار می رود. طبعا صفات، امری درونی است و تا زمانی که نمودهای بیرونی امر درونی مورد توجه قرار نگیرد، وجود یا عدم آن را نمی توان تشخیص داد. بر این اساس به میزانی که تداوم این صفات نیاز دارد که خبرگان، نظارتی نسبت به ظهورات بیرونی صفات رهبری داشته باشند قطعا این نظارت پذیرفته شده است. اما نه نظیر نظارت هایی که در دستگاه های دیگر وجود دارد و نباید نظارتی خاص مدنظر باشد که به دخالت بینجامد. یک نظارت جزیی قطعا در حوزه رهبری پذیرفته شده نیست.
او تصریح کرد: مطرح کردن و دامن زدن به این مباحث آن هم در زمان انتخابات خبرگان تعجب برانگیز است، اگر بزرگواری مطلبی را مطرح کرد نباید به گونه ای شود که همه دستگاه ها آن را در بوق و کرنا کنند و شکاف اجتماعی و اختلاف را به افکار عمومی به ویژه افکار عمومی جهانی القاء کنند. نباید پدیده ای که می تواند مایه انسجام باشد را تبدیل به مایه اختلاف کرد که متأسفانه بعضا شاهد آن هستیم و من این را منطبق با عقل سیاسی نمی دانم.

----------------------

خبرگزاری آنا > آیت‌الله سیدعباس قائم‌مقامی با حضور در ستاد انتخابات کشور داوطلب نمایندگی مجلس خبرگان رهبری شد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، آیت‌الله قائم‌مقامی صبح امروز ـ دوشنبه 30 آذرماه، نام خود را به فهرست داوطلبان انتخابات خبرگان پنجم افزود و از حوزه انتخابیه تهران نام‌نویسی کرد.

او، از شاگردان حضرات آیات اراکی، وحید خراسانی و میرزا جواد تبریزی در فقه و شاگرد نزدیک مرحوم آیت‌الله حق‌شناس و آیت‌الله حسن‌زاده آملی بوده است.

قائم‌مقامی سال 1367 در آزمون اجتهاد خبرگان شرکت کرد و درجه عالی گرفت. وی سال‌ها مسؤل مرکز اسلامی هامبورگ، رئیس آکادمی علوم اسلامی آلمان و رئیس شورای مسلمانان هامبورگ بوده است و چندی پیش اتحادیه اروپایی علمای شیعه را تأسیس کرد.

آیت‌الله سیدعباس قائم‌مقامی علاوه بر تدریس فقه، اصول و فلسفه در حوزه علمیه، سال‌ها در دانشگاه‌های مختلف تهران در سمت استادیار به تدریس فلسفه اسلامی، عرفان اسلامی مبانی فقه و حقوق اسلامی، اندیشه سیاسی و کلام تطبیقی اشتغال داشت و در سال ۱۳۷۴ نیز از سوی دپارتمان مطالعات خاور نزدیک دانشگاه برکلی آمریکا به تدریس در دوره‌های عالی در رشته‌های عرفان و الهیات دعوت شد.

او همچنین در سال ۱۳۷۷ به عنوان جوان‌ترین مجتهد در انتخابات مجلس خبرگان رهبری شرکت کرد. قائم‌مقامی در انتخابات دوره سوم و چهارم کاندیدای مجلس خبرگان رهبری بوده است.

آیت‌الله قائم‌مقامی بعد از ثبت نام در پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری، با اشاره به جایگاه خبرگان در تقویت رهبری گفت: نتیجه عمل یک مجلس خبرگان کارآمد می‌تواند مقبولیت و تلقی عمومی نسبت به نهاد رهبری را ارتقا بدهد.

 

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، آیت‌الله سید عباس حسینی قائم‌مقامی، رئیس سابق مرکز اسلامی هامبورگ، که پیش از ظهر امروز ـ دوشنبه ـ در پنجمین روز ثبت نام کاندیداهای مجلس خبرگان رهبری، در ستاد انتخابات کشور حاضر شد و داوطلبی خود را برای خبرگان پنجم به ثبت رساند، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مجلس خبرگان جایگاهش مشخص است و بر اساس آنچه در قانون آمده به عنوان حلقه واسطه بین رهبری و مردم است.

قائم‌مقامی با بیان اینکه «مجلس خبرگان رهبری دو وظیفه کلی دارد»، ادامه داد: مجلس خبرگان رهبری یک وظیفه تاریخی و مقطعی دارد که باید رهبر را انتخاب کند و یک وظیفه تداومی و استمراری دارد که بر اساس آن، اعتماد و مقبولیت عمومی را به بدنه جامعه نسبت به رهبری انتقال می‌دهد و این کارکرد بسیار مهمی است.

وی افزود: یک مجلس خبرگان کارآمد همانطور که حضرت امام(ره) فرمودند نتیجه عملش می‌تواند به تقویت رهبری بینجامد و می‌تواند مقبولیت و تلقی عمومی نسبت به نهاد رهبری را ارتقا بدهد.

قائم‌مقامی درباره ضرورت حضور جوانان در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: بزرگوارانی که سالمند هستند جزو سرمایه‌های جامعه ما محسوب می‌شوند و نباید به این عنوان که جوان‌گرایی می‌کنیم خودمان را از این سرمایه‌ها محروم کنیم؛ در این حال هم نباید مانع حضور جوانان باشد چون خبرگان فعلی، در گذشته وقتی مسئولیت‌های مهم را برعهده داشتند، جوان بودند.

وی درباره امکان حضور بانوان در مجلس خبرگان رهبری افزود: تلقی من از قانون این است که برای حضور بانوان در مجلس خبرگان رهبری منعی وجود نداشته باشد، با توجه به اینکه در مجلس خبرگان رهبری ملاک‌گرایی وجود دارد و این شرایط می‌تواند برای همه وجود داشته باشد.

آیت‌الله سید عباس قائم‌مقامی از حوزه انتخابیه تهران، نامزد مجلس خبرگان رهبری شده است.