اداره مرکزی کلیسای پروتستان آلمان در ادامه برنامه های دینی خود که به منظور آشنایی با الهیات مسیحی برگزار می کند، این بار دست به ابتکار تازه ای زد و با برگزاری نشست ویژۀ سخنرانی و پرسش وپاسخ، در یکی از قدیمی ترین کلیساهای آلمان که متعلق به قرن دهم میلادی می باشد و در جزیرۀ روگن قرار دارد کوشید تا با استفاده از فرصت تعطیلات تابستانی و وجود توریست های فراوانی که با ادیان و ملیت ها ی مختلف از سایر کشورها به این منطقه سفر میکنند ، مخاطبان بیشتری را پوشش دهد. در این طرح که بصورت هفتگی تا پایان فصل تابستان ادامه دارد ، علاوه بر تئولوگ ها و دانشمندان متأ لّـه مسیحی که به طور معمول در این برنامه حضور دارند ، از صاحبنظران دینیِ مسلمان نیز دعوت شد تا به پرسش های مخاطبان پیرامون اسلام پاسخ دهند .
« کلیسای قدیمی»(Altenkirchen)
کلیسای قدیمی ؛ به دلیل تاریخ بیش از هزار سالۀ آن به همین نام در آلمان شهرت دارد و شهری که این کلیسا در آن قرار دارد نیز به همین نام (کلیسای قدیمی) خوانده می شود. این کلیسا پنج شنبه 16 تیرماه (7 ژوئن 2011) میزبان آیة الله سیدعباس حسینی قائم مقامی و حجة الإسلام والمسلمین دکترسیدمحمدناصرتقوی بود که به عنوان صاحبنظران اسلامی به سخنرانی و گفتگو با شرکت کنندگان در مراسم کلیسا پرداختند . در این مراسم که با استقبال گستردۀ عمومی روبرو شده بود و دو ساعت و نیم به طول انجامید ، نخست کشیش کریستین اُهـم دبیر برنامه های تابستانی و رییس کلیسا های شرق در سخنان کوتاهی به عنوان خیر مقدم ، با اشاره به فعالیتهای آیة الله قائم مقامی و دکتر تقوی در معرفی اسلام عقلانی ، دلیل برگزاری این جلسه را تشریح نمود و ضمن قدر دانی از کتاب تازه منتشر شدۀ « اسلام و اروپا » که در آن پروفسور اشتاین باخ به معرفی دیدگاههای قائم مقامی پرداخته است یادآور شد : این دیدگاهها ما را به فکر وا می دارد که باید آشنایی نزدیکتری با اسلام پیدا کنیم و فقط به آنچه که از دور می شنویم و یا در رسانه ها گفته می شود اکتفا نکنیم و جلسۀ امروز تلاشی برای این آشنایی نزدیک و دست اول است .
پس از سخنان کوتاه دکتر اُهم ، قائم مقامی در موضوع « عقلانیت تفکـّــر اسلامی » به ایراد سخن پرداخت و سپس میهمانان به پرسش های حاضران پیرامون موضوعاتی همچون حقوق زنان در اسلام ، اسلام و دمکراسی ، قوانین کیفری اسلام و وضعیت مسلمانان در اروپا پاسخ دادند .
در بخش پایانی مراسم نیز حجة الإسلام و المسلمین تقوی با اشاره به اهمیت سه ماه مقدس رجب ، شعبان و رمضان در آیین اسلام و مضامین فوق العاده انسانی دعاهای این ایام مقدس که در آنها نعمت و نیکی برای همه انسانها ، بدون استثناء در خواست می شود ؛ برگزیده ای از این ادعیه را با صوتی دلنشین قرائت نمود . قرائت ادعیه که با ترجمۀ آلمانی آن در هر بخش همراه بود ، حاضران را به شدت تحت تأثیر قرار داد . به طوریکه همۀ آنان به شیوۀ معمول مسیحیان بر پا خاستند و در پایان هر قسمت از دعا با گفتن « آمین » با آن همراهی می کردند . فضای روحانی بوجود آمده موجب شد تا بخشی از دعای کلیسایی مسیحیان نیز توسط رییس کلیسای قدیمی قرائت شود .
یاد آور می شود سخنرانی روحانیان مسلمان و اختصاص یک برنامه رسمی به اسلام در کلیسا ، پدیدۀ نادری است که حداقل تا کنون در آلمان سابقه نداشته و به همین دلیل مورد توجه مطبوعات قرارگرفت. برخی از مطبوعات از چند روز قبل « حضور روحانی مسلمان در کلیسا » را پوشش دادند .
دیدگاه خود را بنویسید